Ptice gnjezdarice grada Oroslavja - Zdravko Dolenec


S velikim vas zadovoljstvom pozivamo na premijerno predstavljanje knjige "Ptice gnjezdarice grada Oroslavja" autora prof.dr.sc. Zdravka Doleneca, čiji je izdavač Gradska knjižnica Oroslavje.
Cjeloživotno proučavanje ptica našeg kraja jednog od najpoznatijih ornitologa Hrvatske nalazi se u ovoj vrijednoj knjizi prepunoj prekrasnih ilustracija iz ptičjeg svijeta. Knjiga je podijeljena u pet cjelina u kojima su u najvažnijim crtama opisana glavna obilježja svih vrsta ptica koje su obitavale ili obitavaju na području Oroslavja i okolice.
Profesor Dolenec godinama je prikupljao podatke o pticama te je svakodnevno prije odlaska na posao odlazio u šumu i osobno bilježio što se s njima događa. Sada su te njegove bilješke satkane u knjizi "Ptice gnjezdarice grada Oroslavja" koja je namijenjena široj publici, ljubiteljima prirode i životinja, ali je isto tako zanimljiva s povijesnog i jezičnog stajališta s obzirom da se u prilozima nalazi znanstvena sistematika sa standardnim hrvatskim nazivljem i nazivljem kajkavskoga oroslavskoga mjesnoga govora.
Svoj besplatni primjerak knjige moći ćete dobiti na predstavljanju, u petak 24. ožujka u 19 sati u Gradskoj knjižnici Oroslavje.
 
O autoru:
Prof.dr.sc. Zdravko Dolenec nakon završetka studija na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu zapošljava se u Srednjoj školi u Oroslavju, zatim prelazi na Učiteljsku akademiju zagrebačkog Sveučilišta, a od 1997. godine radi na Biološkom odsjeku Prirodnoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Za njegov iznimni znanstveni doprinos na području bioloških znanosti i u sveučilišnoj nastavi uručena mu je medalja rektora Sveučilišta u Zagrebu.
Rezultati 6. Natječaja Haiku kraj mogile

S velikim veseljem javljamo da su objavljeni rezultati 6. natječaja Haiku kraj mogile za 2022. godinu! Svim nagrađenima i pohvaljenima najiskre...

detaljnije
Radno vrijeme knjižnice

Radno vrijeme knjižnice - ponedjeljak i srijeda od 12 do 19 sati, utorak, četvrtak i petak od 08 do 15 sati. Subota neradna.  ...

detaljnije